zwart-wit foto met Rik Van Steenbergen en koning Boudewijn

Fietslussen

Wil je zelf proberen hoe onze wielerhelden zich voorbereidden in eigen streek op de koers? Dat kan op de drie daartoe uitgezette fietslussen. Gewapend met onze fietskaart kan je eigenlijk om het even waar vertrekken en halthouden bij de infobordjes onderweg. Je kan ook de digitale toer op met je smartphone. Je scant de bordjes onderweg en we dompelen je onder via onze belevingsvolle website.

Op de lus Rupelstreek van Casa Grinta naar het Antwerps Wielercentrum fiets je langs de Rupel en de Schelde. Daar wachten het baksteenverleden, talrijke natuurgebieden en de enige klim op deze lus ‘de Bosstraat’ je op.

De lus Vaartland tussen het Sportimonium en Casa Grinta leidt je langs kunststad Mechelen, het Hombeeks plateau, het Zennegat en het drierivierenpunt. Via de boorden van de Rupel bereik je Klein-Willebroek. Terugkeren doe je via de Willebroekse Vaart, Zemst en het Bloso-domein.

Op de lus langs de woonplaats van Eddy Merckx maak je kennis met een verrassend stukje Groene Gordel. De Nationale Plantentuin in Meise, het Museum voor de Oudere Technieken, park Drie Fonteinen, het Bloso-domein, Sportimonium zijn stuk voor stuk een bezoek waard.

Contact

Gevel van sportimonium gebouw
Sportimonium vzw
Trianondreef 19
1981 Hofstade-Zemst
info@sportimonium.be
www.sportimonium.be
Logo van sportimonium