zwart-wit foto van de Belgica

Arrangementen

We bieden je een fijne selectie arrangementen aan die je wielerbeleving in onze streek maximaliseren.

In het Sportimonium krijg je voor 12 euro toegang voor 2 personen tot het museum met belevingsparcours, het gebruik van de tablet met interactieve quiz en doe-spel, de fietskaart en voordeelkaarten voor andere attracties (ter waarde van 17 euro).

Verschillende B&B’s en hotels in de regio bieden verblijf plus een extra, gebundeld in een verblijfsarrangement, aan.

In Casa Grinta in Terhagen kan je een uitgebalanceerd rennersmenu combineren met een rondleiding door de grootste privéverzameling wielermemorabilia. Een bezoek kan ook zonder menu.

Ook ’s Gravenmolen in Grimbergen en Sacchetti’s in Klein-Willebroek verwennen je met een uitgebalanceerd fietsersmenu.

Als groep kan je in het wiel van een ex-prof de streek en de lokale wielergeschiedenis op een zeer persoonlijke wijze verkennen. Nog als groep kan je een initiatie ‘rijden op de velodroom’ op een speciale pistefiets boeken.

Voor diegenen die het fietsen liever aan hun partner overlaten, zijn er alternatieven zoals een bezoek aan een plaatselijke brouwerij, een dagje shoppen in Mechelen of lekker zonnebaden op het strand in Hofstade.

B&B Klinkaart: Flandrien-arrangement

handooek B&B Klinkaart en 2 champagneglazen

Speciaal voor ‘In het wiel van Eddy Merckx’ ontwikkelde B&B De Klinkaart een Flandrien-arrangement.
Het arrangement bestaat uit een overnachting in de nieuwe B&B, gratis fietskaart en een 3-gangenmenu in restaurant en wielermuseum Casa Grinta. Na de maaltijd leidt Paul Van Bommel je persoonlijk rond door zijn museum.

Lees meer...

Casa Grinta: restaurant en privé-wielercollectie

Paul Van Bommel serveert wijn aan Ludo Peeters en Johny Macharis in het restaurant

Annik en Paul Van Bommel ontvangen je met open armen in hun restaurant Casa Grinta in Terhagen. Hier geniet je van dagverse, culinaire gerechten geserveerd in een perfecte wielersetting. De stijlvolle referenties naar de wielersport zorgen voor een gezellige sfeer. Boven het restaurant bracht chef en collectioneur Paul Van Bommel zijn unieke, privécollectie samen in een prachtig wielermuseum.

Lees meer...

B&B ’t Lekkerbeddeke

wielrenner op de fietsbrug in Rumst

Speciaal voor ‘In het wiel van Eddy Merckx’ ontwikkelde B&B ‘t Lekkerbeddeke een wielerarrangement.
Het arrangement bestaat uit een overnachting in de B&B, gratis fietskaart en streekinformatie en een 3-gangenmenu in restaurant en wielermuseum Casa Grinta. Na de maaltijd leidt Paul Van Bommel je persoonlijk rond door zijn museum.

Lees meer...

Sacchetti’s: Ronde van het Vaartland

tafels in het restaurant

Restaurant Sacchetti’s, de ideale locatie voor een welverdiende rustpauze tijdens je fietstocht.
Sacchetti’s biedt, met ‘Ronde van het Vaartland’, een luncharrangement aan voor individuelen en groepen. Zo kan je ’s middag terug op krachten komen om je fietstocht verder te zetten.

Lees meer...

Sacchetti’s: Giro d’Italia

zicht langs het kanaal

Het pittoreske schippersdorp Klein-Willebroek, de ideale locatie voor een rustpauze tijdens of als eindpunt van je fietstocht.
Restaurant Sacchetti’s biedt, met ‘Giro d’Italia’, een lunch- of dinerarrangement aan voor individuelen en groepen.

Lees meer...

Boottocht op de Rupel

jachthaven Klein-Willebroek

Rijd je partner ‘In het wiel van Eddy Merckx’, maar ben je zelf niet zo’n fan van wielrennen? Onze regio kan je ook op andere manieren ontdekken. Terwijl je partner door onze streek rijdt langs het water, kan je met de rederijen ‘Riverstar’ en ‘Rivertours’ de streek verkennen op het water.

Lees meer...

In het wiel van een ex-prof

achterkant van Ludo Peeters, René Dillen en Johny Macharis

Nét iets exclusievers is het om de fietslussen uit te proberen in het wiel van een echte ex-profrenner. Ludo Peeters, René Dillen, Kurt Onclin en Johny Macharis rijden met groepjes vanaf 8 personen deze heerlijke belevingstours.
Ook met collectioneur Paul Van Bommel kan je op tour. Hij ontmoette alle grote namen uit de wielerwereld en bracht een indrukwekkende collectie wielermemorabilia bij elkaar in zijn restaurant Casa Grinta.

Lees meer...

In het wiel van Eddy … maar zonder pedalen !

3 kickbikers voor het toeristisch infokantoor

Geen fan van lange fietstochten maar toch zin om de streek te verkennen? Probeer het dan eens op een trottinette! Op het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre kan je een hypermoderne versie huren voor een verkwikkende tocht langs de Rupel.

Lees meer...

Scheldelanders op de fiets

5 fietsers op de dijk

Fiets je de fietslussen liever onder begeleiding van een toeristische gids? Laat je dan op sleeptouw nemen door een Scheldelandgids. Samen fiets je een mooi stukje van de lus ‘Rupelstreek’ of ‘Vaartland’ terwijl de gids je met de iPad in de hand kennis laat maken met het wielererfgoed.

Lees meer...

Brouwerij Duvel, Breendonk

fietsers op de dijk in een

Terwijl je partner zich verdiept in het lokale wielererfgoed, kan jij je verdiepen in het brouwproces van Duvel. Ontdek alles over de geschiedenis van Duvel Moortgat en neem een kijkje binnen de muren van onze brouwerij en bottelarij. Leer wat Duvel zo uniek maakt en hoe je de godendrank correct inschenkt.

Lees meer...

Casa Grinta: rondleiding door de wielercollectie van Paul Van Bommel

fiets en wielertruitjes van Rupske Lauwers in het museum

Boven restaurant Casa Grinta bracht chef-kok en collectioneur Paul Van Bommel zijn unieke privécollectie samen in een prachtig wielermuseum. Paul gidst bezoekers graag persoonlijk rond langs de miniatuurfietsjes, affiches, gesigneerde foto’s, truien, drinkbussen en rugnummers…

Lees meer...

Harmonium-Art Museum, Klein-Willebroek

close-up van een harmonium

Het Harmonium Art Museum, kortweg HAM, is ontstaan uit de verzameling van Ben Roemendael, die zijn passie voor het harmonium langs deze weg met het grote publiek wou delen.

Lees meer...

Het Anker: Onder de wol bij de brouwer

rondleiding bij de stoomketel van de brouwerij

Kruip ‘onder de wol bij de brouwer’ en logeer in de Mechelse stadsbrouwerij.
Het arrangement bestaat uit een overnachting en rondleiding in de brouwerij, 3-gangendiner in het restaurant van de brouwerij, gratis fietskaart en beerbox en een bezoek aan het Sportimonium.

Lees meer...

Guesthouse Komzo: fietsen tussen water en groen

kamer met bed en bureau

Speciaal voor ‘In het wiel van Eddy Merckx’ ontwikkelde Guesthouse Komzo het arrangement ‘Fietsen tussen water en groen’.
Het arrangement bestaat uit een overnachting, een picknickpakket met gratis fietskaart en een 3-gangenmenu.

Lees meer...

New Belgica, Boom

zwart-wit foto van de Belgica

Terwijl je partner het lokale wielererfgoed ontdekt, kan jij je verdiepen in het watererfgoed.
Op een scheepswerf in Boom wordt een zeewaardige replica van de driemaster ‘Belgica’ herbouwd. Met dit schip ondernam Adrien de Gerlache zijn historische Zuidpoolexpeditie (1897-1899) waarbij voor het eerst in de geschiedenis mensen overwinterden op Antarctica.

Lees meer...

Wielerpiste, Wilrijk

2 renners op de wielerpiste

Het Provinciaal Wielercentrum is niet alleen een ideale rustplaats op de gele fietslus maar ook een actief wielerbelevingspunt. Ga Eddy Merckx’ uurrecord achterna en ervaar de snelheid en de kick op de wielerpiste van 333 meter.

Lees meer...

Steenbakkersgehucht Noeveren, Boom

oude steenbakkerijsite

Het unieke landschap van de Rupelstreek werd in de loop der eeuwen geboetseerd door kleiwinning en de fabricage van bakstenen, dakpannen en tegels. Ettelijke generaties steenmakers maakten de streek tot wat zij is. Nergens bleef dit typisch steenbakkerskarakter beter bewaard dan in Noeveren, een gehucht van de gemeente Boom. Wie kennis wil maken met de bijzondere geschiedenis van de Rupelstreek, is hier dus aan het goede adres.

Lees meer...

B&B Sterckxhof: Sterckxhof-arrangement

gevel van 2 hoeves

Speciaal voor ‘In het wiel van Eddy Merckx’ ontwikkelde B&B Sterckxhof een arrangement. Het arrangement bestaat uit een overnachting met ontbijt en een voordeelpakket. Het voordeelpakket ‘In het wiel van Eddy Merckx’ heeft een waarde van 29,00 euro en is geldig van 1 april tot 3 november 2013.

Lees meer...

Charmehotel Wellness ‘Den Berg’

hotelkamer met bed

Speciaal voor ‘In het wiel van Eddy Merckx’ ontwikkelde Charmehotel Wellness ‘Den Berg’ een arrangement. Het arrangement bestaat uit een overnachting met ontbijt in dit nieuwe hotel en een voordeelpakket. Het voordeelpakket ‘In het wiel van Eddy Merckx’ heeft een waarde van 29,00 euro en is geldig van 1 april tot 3 november 2013.

Lees meer...

Falko Hotel

hotelkamer met bed

Speciaal voor ‘In het wiel van Eddy Merckx’ ontwikkelde het Falko-hotel een arrangement. Het arrangement bestaat uit een overnachting met ontbijt en een voordeelpakket. Het voordeelpakket ‘In het wiel van Eddy Merckx’ heeft een waarde van 29,00 euro en is geldig van 1 april tot 3 november 2013.

Lees meer...

Hotel-Restaurant Rijckendael

hotelkamer met bed

Speciaal voor ‘In het wiel van Eddy Merckx’ ontwikkelde hotel-restaurant Rijckendael dit arrangement. Het arrangement bestaat uit een overnachting met ontbijt, een energiedrank en een powerbar snack voor op de fiets en een voordeelpakket. Het voordeelpakket ‘In het wiel van Eddy Merckx’ heeft een waarde van 29,00 euro en is geldig van 1 april tot 3 november 2013.

Lees meer...

Pakket ‘In het wiel van Eddy Merckx’

reclameflyer pakket 'in het wiel van Eddy Merckx'

Speciaal voor ‘In het wiel van Eddy Merckx’ bieden we een pakket ‘In het wiel’ aan. Het pakket bestaat uit toegang tot het Sportimonium (2 personen), inclusief gebruik van een tablet, de fietskaart met de 3 fietslussen en een voordeelkaart bij verschillende toeristische attracties.

Lees meer...

Varen en fietsen-arrangement

op het kanaal van op de boot

Voor wie het landschap eens vanuit een ander gezichtspunt wil zien, of voor wie wat meer afwisseling wil, bieden de passagiersschepen van Kanaaltochten Brabant een leuk alternatief.

Lees meer...

Brasserie ’s Gravenmolen: In het wiel van Eddy Merckx

interieur brasserie met gedekte tafels

Speciaal voor fietsers in spe of fietsers na gedane inspanning stelde de chef van brasserie ’s Gravenmolen een uitgebalanceerd fietsers-menu samen.

Lees meer...

3Ri4en

zicht op terras bij valavond

Tussen bomen en 't water, bloemen en 't struikgewas, fiets- en wandelpaden bevindt zich een oase van rust en vertier. Een familiale sfeer van pagadder tot senior. Een pannenkoek met kind of kleinkind of gezellig diner bij kaarslicht. Brasserie 3Ri4en verwarmt het hartje van Rumst met de goede keuken uit de tijd van toen en een fantasierijke wandeling door de hedendaagse.

Lees meer...

Taverne het Boothuis : In het wiel van Eddy Merckx

zicht op gevel boothuis

Een heerlijk licht pastamenu wordt u voorgeschoteld ‘In het wiel van Eddy Merckx’ in het Boothuis.

Lees meer...

Wielerpiste ‘Den Reggel’

wielerpeloton op wielerpiste

Wie graag eens wil ervaren of het eenvoudig is om rechtop te blijven op een piste kan zich wagen op de wielerpiste ‘Den Reggel’. Deze piste is vrij toegankelijk als er geen trainingen of wedstrijden doorgaan , het dragen van een valhelm is verplicht.

Lees meer...

B&B Het Koekoeksnest

tuin

Schelle ligt aan de Rupel en de Schelde, midden in een groene oase maar toch dichtbij verbindingswegen. B&B Het Koekoeksnest is de ideale uitvalsbasis om de fietslussen ‘In het wiel van Eddy Merckx’ te testen. Het wielercentrum in Wilrijk is vlakbij. Je kan er een pistefiets huren om de sfeer van het pisterijden eens mee te maken. Op wandelafstand zijn er verschillende toeristische attracties; je bevindt je immers middenin de steenbakkerijstreek. In de luxueus ingerichte gastenkamers beschik je over douche, 2-persoonsbed, wastafel, toilet, minibar, TV en WIFI. Het uitgebreid ontbijt serveren we in de veranda aan de vijver. Na een vermoeiende fietstocht kan je in de tuin bekomen met een streekbiertje of een glaasje wijn. Bruno en Christel heten je van harte welkom!

Lees meer...

Hotel 3 Paardekens

gang met spiegels

Wie Mechelen zegt, denkt aan de Sint-Romboutstoren. Tel tot 538 en Mechelen ligt aan je voeten. Vanop de skywalk van de toren geniet je van een adembenemend uitzicht. Aan de voet van deze indrukwekkende Sint-Romboutstoren liggen Hotel 3 Paardekens, Brasserie 't Oud Conservatorium. Twee schitterende locaties om uw fietstocht 'In het wiel van Eddy Merckx' te starten of in schoonheid te eindigen.

Lees meer...

Hotel Den Wolsack

tafel met wijnglazen

Wie Mechelen zegt, denkt aan de Sint-Romboutstoren. Tel tot 538 en Mechelen ligt aan je voeten. Vanop de skywalk van de toren geniet je van een adembenemend uitzicht. Aan de voet van deze indrukwekkende Sint-Romboutstoren liggen Hotel Den Wolsack en Brasserie 't Oud Conservatorium. Twee schitterende locaties om uw fietstocht 'In het wiel van Eddy Merckx' te starten of in schoonheid te eindigen.

Lees meer...

Gulden Anker, Mechelen

gevel hotel

U voelt zich meteen van harte welkom in dit charmant 4-sterren hotel met familiaal karakter. Het bijhorende restaurant is al meer dan 20 jaar een begrip in de Mechelse gastronomie. Er worden klassiek Franse- en streekgerechten met een hedendaagse toets geserveerd in een sfeervol en eigentijds kader met zicht op de Brusselpoort en de Leuvense vaart. In onze gezellige bar kan u volop genieten van de diverse heerlijke biersoorten."Gulden Anker" is strategisch gelegen vlakbij de afrit van de E19 Brussel – Antwerpen, op wandelafstand van het stadscentrum, het mooie Vrijbroekpark en het Centraal station. Het hotel -restaurant geniet een uitstekende reputatie en staat garant voor een persoonlijke service.

Lees meer...

Mercure Mechelen Hotel Vé

houten kunstwerk op binnenplein

Hotel Mercure Mechelen Vé is gevestigd in een visrokerij uit 1923. Het hotel heeft 42 kamers en beschikt sinds 1 mei ook over een wellnesscentrum. Het design van het hotel combineert de historische elementen van het gebouw naadloos met moderne architectuur en luxe. Het resultaat is een unieke, gezellige stijl die een onvergetelijk verblijf garandeert. In de warme persoonlijke service van het Mechelse Mercure Mechelen Vé voelt iedereen zich thuis. Je geniet na een fietstocht in het wiel van Eddy Mercx, van een heerlijke sauna of jacuzzi in de Vé Wellness. En, nadat je zo tot rust gekomen bent, zit je op de geknipte locatie om het historische centrum van Mechelen te ontdekken.

Lees meer...

Hotel Martin’s Patershof

eetzaal in het middenschip van de oude kerk

Aan de buitenzijde doet haast niets vermoeden dat je geen traditionele kerk binnen gaat, maar éénmaal binnen, kom je terecht in de buitengewone sfeer van Martin’s Patershof.
Een hedendaagse wereld van luxe en comfort, van schoonheid, klasse en stijl.
Door de betoverende inrichting van het hotel, word je meegevoerd op een adembenemende reis doorheen tijd en ruimte. De kamers zijn ondergebracht in het voormalige Klooster en kerkschip en baden in een hemels licht. Voor je de fiets neemt en de omgeving verkent, geniet je van je ontbijt in het voormalige kerkkoor.
Martin’s Patershof : een unieke en onvergetelijke ervaring in hartje Mechelen !

Lees meer...

Parkhotel Montreal

zicht op het hotel met vijver op de voorgrond

Parkhotel Montreal ligt in een prachtig natuurdomein met een grote vijver, toch is ook het bruisende centrum van Mechelen vlakbij. Het is dan ook de ideale uitvalsbasis voor een uitje gevuld met fietsplezier, aangevuld met een vleugje cultuur of shopping.

Lees meer...

VixX Hotel, Mechelen

kamer met salon

Pal in het centrum van Mechelen, op 300m van de Grote Markt vindt u het splinternieuwe VixX Hotel. Dit hotel biedt acht luxueuze en stijlvolle suites van 60m² of meer die het comfort en de vrijheid van een privéappartement combineren met het gemak en de gemoedsrust van een hotelservice. Na een lange dag fietsen of een boeiende ontdekkingstocht doorheen Mechelen, voelt u zich meteen thuis in de kleinschaligheid en trendy maar toch tijdloze stijl van ons hotel. Onze persoonlijke, warme aanpak doet de rest.

Lees meer...

De Zandpoort: In het Wiel van Eddy Merckx

jeugdherberg

Speciaal voor ‘In het wiel van Eddy Merckx’ ontwikkelde jeugdherberg ‘De Zandpoort’ een arrangement. Het arrangement bestaat uit twee overnachtingen met ontbijt en een voordeelpakket.

Lees meer...

Contact

Gevel van sportimonium gebouw
Sportimonium vzw
Trianondreef 19
1981 Hofstade-Zemst
info@sportimonium.be
www.sportimonium.be
Logo van sportimonium